De Aardappeleters

Hoe twintig gerechten de wereld veroverden

Dit kloeke boek vertelt het onweerstaanbare verhaal van twintig wereldberoemde gerechten die zo gewoon zijn dat we er niets meer van weten. De Aardappeleters trokken de wereld in om de achtergronden uit te zoeken van babi panggang, schnitzel en patat; ze kropen door de krochten van eeuwenoude bibliotheken, daalden af in de grafkelders van een Italiaanse basiliek en stookten een fik op het hoogstgelegen aardappelveld ter wereld. Dankzij spaghetti bolognese, steak en kaasfondue kwamen ze thuis met een boodschappentas vol verhalen over nazi’s en spaghetti, over zeezieke koeien en vleesthee, over kaassoep en maffia.

De Aardappeleters presenteren met trots de recepten van de twintig beroemdste gerechten ter wereld die – soms met gevaar voor lijf en leden –werden opgetekend uit de monden van kettingrokende baronessen, boeren, ongewassen revolutionairen en uitvinders.

Dit is een kookboek voor naast het fornuis én een reisroman voor op het nachtkastje. Nadat je uit het boek hebt gekookt, kruip je ermee onder de wol om te verdwalen op de onherbergzaamste plekken ter wereld.

Bas Zwartepoorte, Joris Vermeer en Joost Engelberts zijn De Aardappeleters.
Ze reisden voor dit boek – en de gelijknamige tv-serie – de wereld af.

‘Het mooiste leesboek om uit te koken.’
Yvette van Boven

29.99